Digitale Transformatie is een actueel onderwerp voor velen. Het is niet eenvoudig om een ondubbelzinnige visie op digitale transformatie te formuleren. Wat voor de ene organisatie belangrijk is hoeft voor de andere organisatie geen waarde c.q. betekenis te hebben. Dit geldt ook voor achterliggende strategieën, goed bedoelde adviezen en wat dies meer zij.

 

Digitalisering

Als ik mij beperk tot Ditio zijn wij als onderneming enorme sprongen aan het maken teneinde onze klanten te ondersteunen in hun Digitale Transformatie aspiraties. Echter blijven wij ook realistisch en spreken we liever over onze adequate – en pragmatische ondersteuning op het gebied van digitalisering. Document Information Management (DIM) en Document Control (DC), als voorbeeld, zijn disciplines die diepgeworteld zijn in ons DNA. We hebben binnen deze vakgebieden een groot aantal vlieguren op ons conto, kortom een bewezen track record!

 

Digitale transitie

Veel organisaties zijn op de één of andere manier bezig met een digitale transitie. Of het nu gaat om het introduceren van basale technologie om document -en informatieprocessen een impuls te geven of om bijvoorbeeld een digitale twin te realiseren in 4D in combinatie met een sensorenpark teneinde real time assets te monitoren. Innovaties zoals 4D (3D & Planning) en zelfs 5D (4D & Cost) zijn ontwikkelingen die reeds gaande zijn. Vanuit Ditio’s Solutions denken wij graag met u mee om uw digitaliseringsambities waar te maken. Ditio Solutions, een strategische Business Unit, binnen Ditio heeft een scherp oog voor innovatie; dit uit zich mede door een voortdurende focus te hebben en te houden op nieuwe technologie(ën) en dito software. Gelet op centraliseren van klantwensen en -eisen sluit Ditio strategische partnerships met software vendors en technology providers.

 

“Ditio maakt enorme sprongen teneinde onze klanten te ondersteunen in hun Digitale Transformatie aspiraties. Echter blijven wij ook realistisch en spreken we liever over onze adequate – en pragmatische ondersteuning op het gebied van digitalisering.”

Ongestructureerde data

Samen ontzorgen wij onze klanten op het gebied van het beheer van – en de grip op – de levenscyclus van assets /plants/facilities. Ter verduidelijking; organisaties ondervinden dikwijls moeite om grote hoeveelheden ongestructureerde data (documenten, tekeningen, P&ID’s, verdor informatie, data sheets etc.) te beheren én om daar geïnformeerde beslissingen over te nemen.

 

Digital asset management

Assets in het algemeen zijn voortdurend onderhevig aan modificaties, upgrades en uiteraard onderhoud. Het is belangrijk om te streven naar het bijhouden van adequate en gedegen asset documentatie. Onze samenwerking kenmerkt zich door Ditio’s diepgaande expertise met betrekking tot DIM en DC en de inzet van State of the Art Software van Hexagon PPM, te weten SDx. Door de inzet van SDx voorzien wij u van een platform waarmee u uw asset informatie verzamelt, organiseert en beheert met als resultaat een Digital Twin; een digitale representatie van elke bestaande omgeving, asset etc. Deze Digital Twin dient als voorwaarde voor de uiteindelijke Digitale Transformatie.

 

Wat is HxGN SDx?

SDx is een modulaire, Cloud gebaseerde Asset Lifecycle Information Management-oplossing (ALIM) die efficiëntie optimaliseert, de winstgevendheid verbetert en zorgt voor veiligheid gedurende de levenscyclus van de asset / facility. SDx creëert een betrouwbare Digital Twin die intelligent is verbonden met uw werkprocessen. Conform de internationale CFIHOS-standaard maakt SDx gebruik van de gegevens binnen de Digital Twin om waardevolle werkprocessen te bieden die de volledige levenscyclus van de asset / facility afdekken, de project- en operationele efficiëntie verbeteren en tegelijkertijd het risico verminderen. Het is compatibel met engineeringontwerpprogramma’s en andere bewerkingssystemen om consistente, volledige en correcte (engineering) gegevens te garanderen.

 

Wij bieden SDx Operations:

Een onderdeel van Hexagon’s SDx, operations stelt u in staat om grote hoeveelheden documentatie en informatie vast te leggen, te ordenen en structureren. Als een cloud-based oplossing garandeert deze unieke oplossing geen onnodige investeringen in nieuwe software en IT-infrastructuur.

 

Wij bieden SDx Projects:

Een onderdeel van Hexagon’s SDx, projects stelt u in staat om projectkosten, tijd en risico’s te verminderen. Bovendien hoort een slechte samenwerking binnen projecten tot de verleden tijd.

Ditio richt zich onder andere op de volgende sectoren: Olie & Gas, Raffinaderijen, Owner Operators, Food & Beverage, Energie en Afvalverwerking.

Los van de sectoren zien we duidelijk een aantal overeenkomsten. De noodzaak tot meer grip, het vergroten van veiligheid, het verlagen van kosten en risico’s, het sneller kunnen maken van geïnformeerde beslissingen
Benieuwd hoe wij deze sectoren helpen en ondersteunen? Neem contact met mij op, dan zorgen we voor een heldere uitleg inclusief demo.

 

Artikel informatie

Leestijd

4 minuten

Onderwerp

Meer artikelen

Goed artikel? Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor u.