Ditio Solutions bezoekt Green Trust Servië

Afgelopen april brachten Gerben Jacobs, Solutions Consultant en Bob de Ligt, Director Business Solutions, een bezoek aan het Servische Green Trust team in Belgrado. Tijdens het bezoek zijn er zijn belangrijke stappen gezet richting een succesvolle uitkomst van het gezamenlijke project en is de samenwerking tussen beide bedrijven verder geïntensiveerd. Een kijkje achter de schermen van dit project en het bezoek in Belgrado. Als bonus geven Gerben en Bob je ook nog een aantal Belgrado-tips! 

De samenwerking tussen Ditio en Green Trust

Green Trust staat voor ‘changing energy’. Het bedrijf werkt namelijk aan de transitie van conventionele energie naar duurzame energie door het realiseren van zon- en windprojecten in binnenen buitenland. In november 2021 zijn Ditio en Green Trust een samenwerking aangegaan. Met als doel het beter beheersbaar maken van de projectmanagement en asset managementprocessen binnen Green Trust, met behulp van informatie- en data gedreven (samen)werken in Microsoft 365 

Stapsgewijze aanpak richting een succesvolle uitkomst 

Om uiteindelijk te kunnen werken met onder meer datavisualisaties hebben wij een aantal stappen geadviseerd. Allereerst dient de netwerk & cloudopslag te worden gemigreerd naar Teams in Microsoft 365. Vervolgens zal het platform worden ingezet om project- en taskmanagement uit te gaan rollen. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van diverse Microsoft Apps zoals SharePoint, Teams, Projects, Powerautomate en PowerBi. Tenslotte is het doel een ERP-achtige omgeving te creëren die ondersteunt bij de beheersing van de projectmanagement- en asset managementprocessen van Green Trust. 

Team Green Trust Belgrado

Bezoek ter plaatse voor risicomanagement 

Bovenstaande stappen klinken eenvoudig, echter heeft het bedrijf met een andere partij al een eerdere poging gedaan om de verschillende opslaglocaties te migreren naar Teams en SharePoint. Een grote migratie die destijds niet is gelukt. Hier heeft ook het team uit Belgrado directe problemen van ondervonden. Omdat Ditio de migratie uiteraard wel wil laten slagen, is ervoor gekozen het team in Belgrado ter plaatse te bezoeken. Het doel van het bezoek: voorlichting en met elkaar mogelijke risico’s op tijd identificeren en uitschakelen.  

Succesvolle migratie 

Na de kennismaking met het Servische team is er ter plaatse aantal inhoudelijke overleggen gevoerd. Door face to face met het team te kijken naar de werkprocessen hebben we inderdaad belangrijke risicos kunnen identificeren. Daarnaast is er door Ditio uitleg gegeven over hoe men met bepaalde bestanden kan werken, denk bijvoorbeeld aan bestanden van wind simulatie software. Het bezoek heeft ertoe geleid dat het vertrouwen van het team in het project is toegenomen. De samenwerking heeft hierdoor een positieve impuls gehad. Inmiddels is de migratie dan ook succesvol afgerond en gaan we stappen zetten richting het projectmatig werken in Teams en Microsoft 365. We mogen dus wel zeggen een zeer succesvol bezoek!   

Bonus: Belgrado tips van Gerben en Bob  

En uiteraard vergeten we de bonus niet! Gerben en Bob zijn het erover eens. Belgrado is zeker een must-see en mag dus niet ontbreken op je lijstje met citytrips. Het is een mooie stad met een energieke sfeer. Het is oud en nieuw in de juiste combinatie van werken, wonen en recreëren.

Wij hebben bij toeval een aantal parels in de horeca ontdekt die, bleek later, de Michelin gids al wel had ontdekt. Voor de prijs van een gemiddelde hamburger in Nederland kan je hier fantastisch eten. Deze twee restaurants in Belgrado mag je dus zeker niet overslaan: 

Traditioneel: Bela Reka  

Een Modern restaurant waar ze traditioneel Servische gerechten serveren. Flinke porties en een goede selectie aan Rakija! 

Italiaans: Comunale  

Een Italiaans restaurant op een fantastische plek in de oude betonoverslag aan de oevers van de Sava. Hoge kwaliteit met respect voor de Italiaanse keuken. 

Meer weten over Ditio Business Solutions?

Benieuwd wat Ditio Business Solutions voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Mailen kan naar bob.de.ligt@ditio.nl of bel me op 06-38744049. Ik ben ook op LinkedIn te vinden dus stuur me gerust een connectieverzoek. 

Bob de Ligt

Artikel informatie

Leestijd

4 minuten

Onderwerp

Meer artikelen

Goed artikel? Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor u.