Ditiosi aan het woord: Dennis van Loon

Hoe is het om bij Ditio te werken? Dat vragen we aan onze medewerkers zelf. Dit keer is het de beurt aan Dennis van Loon. Dennis is in 2022 gestart bij Ditio als Cost Engineer. Hij vertelt graag over zijn ervaring bij Ditio.

Dennis, kun je jezelf eens kort voorstellen?

In 1979 ben ik geboren in Duitsland, mijn vader was beroepsmilitair bij de Luchtmacht, hij was daar gestationeerd. In 1992 zijn we terug verhuisd naar Nederland en ben ik in Doesburg komen wonen.

In 2006 heb ik op een bruiloft in Hongarije mijn vrouw leren kennen, zij is Duitse en woonde destijds nog in München. Het jaar daarop heeft ze zich laten overplaatsen naar Rijswijk, en ben ik ook naar deze regio verhuisd.

Na eerst in Den Haag en vervolgens in Wateringen te hebben gewoond, wonen we nu in Rijswijk. We hebben een zoon van 13.

Hoe ben je bij Ditio terecht gekomen?

Door toeval kwam ik op de radar bij Manpower Professional, omdat ik in het verleden 3 maanden als Document Controller gewerkt had in Antwerpen. Zij zochten destijds een Document Controller voor Jacobs in Leiden. We hadden een klik en een maand later werkte ik bij Jacobs, voor Manpower Professional. Later is Manpower Professional opgegaan in Vitae. Rick Ardts was destijds mijn contactpersoon. 

Gedurende mijn tijd bij Jacobs en Worley ben ik in contact gebleven met Rick. Toen ik mij in 2021 niet meer thuisvoelde op mijn werkplek ben ik met Rick in gesprek gegaan en heeft hij me een functie aangeboden bij Ditio.

In januari 2022 ben ik aan de slag gegaan als Cost Engineer bij Ditio, nota bene op precies dezelfde werkplek die ik achtergelaten heb bij Worley met dezelfde laptop.

Welke rol vervul je bij Ditio?

Ik ben Medior Cost Engineer en werk sinds januari 2023 bij de BP raffinaderij in Europoort.

Wat is het leukste project dat je bij Ditio hebt gedaan? 

Ondanks dat ik het bij Worley ook wel leuk heb gehad in de tijd dat ik daar voor Ditio heb gewerkt, is BP toch echt de plek waar ik me thuisvoel.

Het is niet zozeer een ‘Project’, in januari 2023 ben ik begonnen op de Oil Movement projecten, als vervanger voor een collega die een langere tijd vrij was om een wereldreis te maken.

Later ben ik gevraagd om de afdelingsrapportage op me te nemen, waardoor ik nu de rapportages samenstel voor de hele project portfolio van de raffinaderij.

Wat is een memorabel moment binnen je loopbaan bij Ditio?

Oei, er zijn er verschillende geweest. Het meest memorabele was denk ik dat ik een kerstpakket ontvangen heb nog voordat mijn contract bij Ditio ingegaan is.

In december 2022 stonden er namelijk al Ditio collega’s met kerstmutsen op voor de deur om mij alvast mijn eerste Ditio kerstpakket te geven.

Hoe zie je jouw toekomst bij Ditio voor je?

Ik voel me fijn in mijn rol nu, naast mijn werk voor BP geef ik op een aantal momenten per jaar een Excel training bij Ditio op kantoor in Rijswijk.

Qua ontwikkeling wil ik heel graag meer gaan doen binnen Power BI, waarvoor ik binnen BP al de eerste voorzichtige stappen heb gezet.

Wat de toekomst daarna brengt? Ik zou het niet weten, de tijd zal het leren.

Wil jij net zoals als Dennis jouw ambities waarmaken? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. We drinken graag een kop koffie met je! Benieuwd naar onze actuele vacatures? Die bekijk je op  werkenbij.ditio.nl

Artikel informatie

Leestijd

4 minuten

Onderwerp

Meer artikelen

Goed artikel? Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor u.