Ditiosi aan het woord: Jelte Smits

Hoe is werken bij Ditio nou eigenlijk? Bij Ditiosi aan het Woord staat een collega in de spotlight en krijgt de mogelijkheid om te vertellen hoe de sfeer op de werkvloer is bij Ditio. Vandaag spreken we Jelte Smits, Solutions consultant.

Jelte, kun je jezelf eens kort voorstellen?

Ik ben Jelte, 27 jaar. Ik heb m’n havo afgerond na 6 jaar vwo, waarna ik de opleiding Aviation Operations & Logistics ben gaan doen. In het kort, bedrijfskunde in de luchtvaart. Verder ben ik in weekenden werkzaam op foodtruckfestivals als barman met vrienden. Verder ben ik skileraar, fitness ik graag en heb vroeger ook veel hockey en waterpolo gedaan.

Hoe ben je bij Ditio terecht gekomen?

In het laatste jaar van mijn opleiding moest ik op zoek naar een afstudeerstage en wilde wat anders dan medestudenten die bij een luchtvaartbedrijf zaten. Op een dag was ik bij een feestje bij een goede vriend van mij, zijn vader was Henk Brouwer, de operationeel directeur van Ditio. We raakten in gesprek en hadden het onder andere over mijn afstudeerstage. De volgende ochtend vond ik het visitekaartje van Henk in mijn jaszak en heb ik hem gebeld om te kijken wat er mogelijk was. Uiteindelijk kon ik bij Ditio stage gaan lopen, en ben ik daar nu inmiddels 4 jaar werkzaam.

 
Welke rol vervul je bij Ditio?

Ik ben actief in de branche consultancy. We komen met oplossingen voor bedrijven die in een proces vast lopen. We zien nu voornamelijk dat dit het geval is bij datamanagement dus daar zijn we aan het kijken hoe we die processen beter kunnen inrichten. Ook op het gebied van projectmanagement hebben we wat klanten die we gaan ondersteunen en wat voor tool ze precies daarvoor nodig hebben. Zo zorgen we dat iedereen volgens een vaste methode gaat werken zodat het veel beter door de organisatie heen vloeit. We proberen bij Solutions, in een nutshell, bedrijven te helpen om efficiënter te werken en waar mogelijk automatiseren.

Hoe ben je uiteindelijk bij Solutions terecht gekomen?

Ik ben begonnen bij PCM, Project Controls Management. Ik ben hiermee begonnen omdat er hier vraag voor was bij een klant en ik was geïnteresseerd in een nieuwe uitdaging, ik had nog nooit zoiets gedaan en ik vind nieuwe dingen leren leuk. Uiteindelijk deed ik daar veel meer dan alleen plannen, ik liep rond ik de productiehal en ik was boutjes en moertjes aan het draaien voor constructieprojecten. Na twee jaar was de uitdaging er voor mij wel een beetje af, ik wilde wat nieuws gaan doen. Daarna heb ik bij Rijkswaterstaat als planner gewerkt, hiernaast werkte ik ook twee dagen in de week bij Solutions binnen Ditio. Na negen maanden wist ik wel dat een functie bij de overheid niks voor mij was. Uiteindelijk ben ik fulltime bij Solutions gaan werken. Het stukje IT, automatisering, daar kwam alles bij elkaar. Daarnaast kan ik ook nog een stukje projectmanagement ervaring opdoen dus daarom heb ik die stap zo gemaakt.

Uiteindelijk kregen steeds meer de vraag van bedrijven om binnen de vakgebieden waar we in zitten, Project Control Management en data Management, om met kennis te komen om andere programma’s uit te zoeken waardoor het proces beter vloeit en zo hebben we onder de naam Solutions weer consultancy opgestart onder leiding van Bob de Ligt.

Wat maakt jouw werk bij Ditio zo leuk? 

Voor mij voornamelijk de diversiteit. Ik kan nooit urenlang aan hetzelfde blijven werken, alleen als ik het echt interessant vind. Het stukje ontwikkeling vind ik heel leuk in mijn werk, ik krijg de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen, cursussen te doen. Collega’s zijn natuurlijk het allerbelangrijkste. Dat is ook de reden dat ik hier al 4 jaar zit. Ik heb gewoon een hele goede band met collega’s opgebouwd. Met sommigen ga ik zelfs op vakantie.

Wat is het leukste project dat je bij Ditio hebt gedaan? 

Ik denk dat dit tijdens mijn afstudeerstage is geweest. Toen heb ik een feature van Exact Online, een software programma voor financiële administratie en facturen, geïntroduceerd bij Ditio. Ik vind het zo leuk omdat ik zie dat het nu nog steeds wordt gebruikt bij Ditio en dat we daar nog dingen op aansluiten. Ik heb het op het begin ook compleet ingericht en mensen laten zien hoe ze er mee om moeten gaan en getraind. Dat is denk ik wel het leukste project dat ik heb gedaan. Ik heb nu ook leuke projecten lopen maar ik merk dat dat project nog steeds impact heeft op Ditio, dat is leuk om te zien.

Wat is een memorabel moment binnen je loopbaan bij Ditio? 

Dat ik medewerker van het jaar 2021 ben geworden. Met het kerstfeest wordt elk jaar medewerker van het jaar bekendgemaakt, dat is iemand die zich op een bepaalde manier heeft ingezet dat van hoge waarde was voor de organisatie. In mijn geval voor onder andere de aanwezigheidsapp die ik heb gelanceerd. Mijn betrokkenheid bij de organisatie, ook kleine dingetjes zoals de vaatwasser inruimen, feestjes en gewoon laten zien dat ik er voor de organisatie was.

Hoe zie je jouw toekomst bij Ditio voor je? 

Ik wil uiteindelijk wel de projectmanagement kant op, maar ik vind het nu nog iets te interessant om van alles wat we doen zelf ook mee aan de slag te gaan. Ik ben nu bijvoorbeeld aan het leren programmeren, ik wil dat zelf kunnen en gewoon weten waar we eigenlijk mee bezig zijn. Ook heb ik mijn projectmanagement certificaat gehaald dus ik ken de processen daarin ook. Ik zou ook later daar iets meer mee willen doen en gewoon een eigen team onder mij hebben om aan te sturen. Dat is de toekomst die ik voor me zie.

Wil jij net zoals als Jelte bij ons werken? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. We drinken graag een kop koffie met je! Benieuwd naar onze actuele vacatures? Die bekijk je op  werkenbij.ditio.nl

Artikel informatie

Leestijd

6 minuten

Onderwerp

Meer artikelen

Goed artikel? Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor u.