Ditiosi aan het woord: Jordan Langenberg

Hoe is het om bij Ditio te werken? Dat vragen we aan onze medewerkers zelf. Dit keer is het de beurt aan Jordan Langenberg. Jordan is in oktober 2022 gestart met het Ditio Traineeship tot Project Controller. Hij vertelt graag over zijn ervaring bij Ditio.

Jordan, kun je jezelf eens kort voorstellen?

Ik ben Jordan, 26 jaar oud. Vanuit de opleiding Technische Bedrijfskunde in Delft ben ik in het vak Project Management gerold. In mijn vrijetijd speel ik badminton bij BV DEO in Nootdorp, waar ik tevens de voorzitter van ben. Leuk feitje is dat Ditio tegenwoordig de hoofdsponsor is van BV DEO, nog een raakvlak. Naast badminton ben ik wanneer de tijd het toelaat terug te vinden op de racefiets of loop ik een rondje over de golfbaan.

Wat heb je gedaan voor je bij Ditio bent begonnen?

Ruim drie jaar was ik Projectleider in de afvalsector. Aangezien het een relatief kleine organisatie was met een kleine projecten organisatie bestonden de taken binnen de rol van projectleider onder meer uit werkvoorbereider zijn, planning opstellen en budgetbewaking. Ik kende Rick Ardts (Algemeen Directeur) privé. Via hem ben ik dan ook uiteindelijk naar Ditio overgestapt om verder te groeien. Bij klanten van Ditio zijn de projecten doorgaans complexer en daar komt bij kijken dat er meer specifieke rollen gedefinieerd zijn. Iedere rol heeft een eigen verantwoordelijkheid om uiteindelijk bij te dragen aan het projectresultaat. Dat is een fijne dynamiek om projecten te doorlopen.

Kan je kort vertellen wat jouw functie is en wat deze inhoud?

Uiteindelijk is de maritieme industrie de sector waar ik graag wil werken, maar hoe kom je daar vanuit de afvalsector als projectleider? De stap leek te groot. Door met meerdere connecties uit de industrie te praten is uiteindelijk naar boven komen drijven dat een tussenstap als project controller de juiste stap is. De verantwoordelijkheden van een project controller zijn vrij divers, van scope control tot budgetten bewaken. Met de tussenstap van project controller investeer ik in kennis en skills om uiteindelijk wel weer in de rol van projectmanager te rollen. Vanuit deze rol heb ik momenteel veel invloed en ben van toegevoegde waarde, maar ik ben niet eindeverantwoordelijke. Je opereert in de schaduw van de projectmanager en bent de sparringpartner op het gebied van planning, scope en andere toegewezen beheers aspecten.

Waarom heb je voor Ditio gekozen? 

Als young professional bezit je ten opzichte van senioren naar verhouding minder of een andere set van ervaringen. Je bent in staat om in korte tijd veel kennis op te nemen dat je zal vormen voor de rest van je carrière. Om deze reden heb ik hoofdzakelijk gekozen voor Ditio. Met een breed scala aan klanten zag ik mogelijkheden om niet aan één firma gekoppeld te worden. Door bij meerdere bedrijven van betekenis te zijn kan je veel ervaring op doen in een relatief korte tijd.

Wat vind je van het traineeship bij Ditio?

Het traineeship is hoofdzakelijk gericht op collega’s die eigenlijk net uit de schoolbanken komen, of nog geen vakinhoudelijke ervaring hebben. Ik had al een voorsprong door mijn werkervaring. De opzet van de training hebben we iets aangepast om mij wel klaar te stomen voor de eerste klant. Dit hield in dat er een tweetal trainingsweken waren waarin we terug naar de basis gingen van het tot stand komen van een planning. Bovendien bestudeerde we de voorgeschreven werkwijze van de eerste klant, zodat ik wegwijs werd met hun manier van werken.

Kan je iets vertellen over het project waar je nu mee bezig bent?

Ik ben momenteel lead controller van een werkeenheid, en fungeer daar als project controller. Binnen die rol beheers ik aspecten als tijd, geld, scope en risico. In afstemming met het project team zijn we constant bezig om deze deliverables op peil te houden, en te actualiseren. Momenteel heb ik een zestal projecten onder mijn beheer. Het bedrijf waar ik werkzaam voor ben is actief in de staal industrie.

Hoe is jouw connectie met de andere Ditiosi?

Ditio organiseert regelmatig evenementen buiten het reguliere werk. Daar probeer ik zoveel mogelijk bij aan te sluiten om op die manier collega’s ook te leren kennen in een andere setting. In de praktijk komt het neer op een event eens per 1 of 2 maanden. Altijd leuke momenten, en vaak ook een moment om kennis uit te wisselen. Bij de klant waar ik nu zit zijn ook andere Ditiosi aan het werk. We zoeken elkaar regelmatig op, om kennis te delen of met elkaar te lunchen.

Ervaar jij dat je bij je mede Ditiosi terecht kan met vragen?

Eén van de kernwaarde is Eerlijk. Op dagelijkse basis ervaar ik een fijne omgeving waar ik mijn gedachtes kan spiegelen met collega’s, zelfs direct met mijn manager. Openheid van zaken is heel belangrijk, en daar hecht ik ook veel waarde aan. Dit ervaar ik constant! Bij Ditio kan veel besproken worden, zolang het maar op een reële en respectvolle manier gaat.

Hoe zie jij de toekomst met Ditio voor je?

Mooie klanten bedienen met mijn expertise als project controller in eerste instantie en uiteindelijk wil ik terug naar de rol van project manager. Deze divisie is er nog niet expliciet binnen Ditio, maar kan in de toekomst wel gecreëerd worden, wellicht heb ik daar een rol in. Op dagelijkse basis wil ik de afwisseling houden tussen papieren werk, maar ook veldwerk door bijvoorbeeld de fabriek in te gaan. Voor nu ervaar ik voldoende uitdaging bij het hebben van een afgebakende span of control als project controller.

Wat is een memorabel moment binnen je loopbaan bij Ditio?

In zo’n korte tijd zijn dat er al best wat bij Ditio. De events zijn altijd geslaagd! Als ik er dan toch eentje moet noemen dan is het een avondje karten in Halfweg met alle PCM collega’s. Ik was nog niet eens in dienst, maar werd direct warm onthaald en geïntroduceerd. Dat geeft aan hoe gastvrij en collegiaal iedereen is.

Wil jij net zoals als Jordan jouw ambities waarmaken? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. We drinken graag een kop koffie met je! Benieuwd naar onze actuele vacatures? Die bekijk je op  werkenbij.ditio.nl

Artikel informatie

Leestijd

6 minuten

Onderwerp

Meer artikelen

Goed artikel? Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor u.