Ditiosi aan het woord: Kaz Baay

Ditiosi aan het woord Kaz Baay

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Kaz Baay en woon momenteel samen met mijn vriend in Amsterdam. Ik ben altijd wel te porren voor lekker eten of reizen en ben daarnaast zanger in een coverband! We doen voornamelijk classic rock maar in principe alles wat ten goede komt van de sfeer. Ook organiseerde ik pubquizzen in barretjes en openbare gelegenheden. Daar was ik ook voor te boeken maar door Corona liggen nu zowel de pubquizzen als de coverband helemaal stil…

Wat kun je vertellen over je start bij Ditio?

Voordat ik bij Ditio kwam werken was ik supervisor Document Control van Technip in Zoetermeer. Arjen Elderson had mij al een paar keer gebeld om langs te komen voor mogelijkheden tot detachering en zo kwamen uiteindelijk hij en Rick langs bij mij op kantoor. Door het aanstekelijke verhaal over Ditio wat ik te horen kreeg maakte ik de grap ‘heb je zelf niet nog mensen nodig?’. Van het een kwam het ander en nadat ik diezelfde avond mijn CV had opgestuurd ben ik vrij snel bij Ditio aan de slag gegaan. Ik ben in 2015 begonnen als senior document controller bij Tata steel en heb door de jaren heen bij Ditio verschillende dc-functies gehad, zowel als document controller als business consultant.

Er is een korte periode geweest waarin er enkele zaken speelden waardoor ik het werk zelf niet meer zo leuk vond. Dat stond los van Ditio trouwens. Net in die periode ben ik benaderd door een andere firma die op een heel ander, maar toch gerelateerd, terrein werkzaam was. Hierdoor ben ik gaan nadenken of ik toch niet nog een andere stap wilde maken. Die stap heb ik genomen, en ik ben nog steeds dankbaar voor de ruimte die ik daarin van Ditio voelde. Ook het afscheid kan ik alleen maar “legendarisch” noemen. Toen na een korte periode bleek dat het gras is niet altijd groener is aan de overkant en door het contact dat steeds warm is gebleven, ben ik als freelancer teruggekomen bij Ditio. Al vrij snel na de freelance verbintenis ben ik trouwens weer in vaste dienst gekomen als senior business consultant.

Wat trouwens ook wel heel gaaf is om te noemen; in mijn tijd(je) als freelancer ben ik in contact gekomen met Piqnic, een project Management softwareapplicatie. Bij mijn terugkeer in vaste dienst heb ik in overleg met Ditio het vertegenwoordiger schap meegenomen naar Ditio omdat dit een perfecte match is; de tool verbindt Document Control, planning en voortgang aan nog meer gebruikersvriendelijkheid en realtime data. Mooi dat dat mogelijk was!

Op wat voor project(en) heb je tot nu toe gezeten en bij welke klanten?

Ik heb eerst 2,5 jaar bij TATA steel als lead document controller gewerkt en ben als business consultant betrokken geweest bij de totstandkoming van het Tata steel contract en de inhoudelijke invulling daarvan. Daarna ben ik bij Wintershall document control gaan opzetten en heb ik Hexagon SDX-projects geïmplementeerd. Daarmee is Wintershall de eerste klant geworden, waarbij vanuit ons partnership met Hexagon SDX is geïmplementeerd. Daarna heb ik bij MOB en MTU gewerkt en momenteel ben ik bij Tennet actief. 

Welke werkzaamheden voer jij bij Tennet uit?

Ik ben bij Tennet op een lopend project als Document Manager bezig. Ik bewaak alle processen die betrekking hebben op Document management en stuur de Document Controllers aan. Daarnaast ben ik betrokken bij het opzetten van een groot programma; het 2GW programma. Dit is een bundeling van meerdere identieke projecten in de komende tien jaar die met de energietransitie te maken hebben. Daarnaast zal ik ook betrokken worden bij de implementatie van een nieuwe collaboration systeem in de loop van volgend jaar.

Wat maakt het werk uitdagend?

Elke dag is er weer een nieuwe uitdaging. Dat heb ik altijd leuk gevonden aan dit werk; er zit geen vaste structuur in je dag. Bij puur inhoudelijke Document Control werkzaamheden zit er een flinke structuur in maar dat is nu anders. Je hebt met zoveel factoren te maken voordat je bepaalde zaken kan doen. Je hebt langlopende processen en veel stakeholders waardoor je veel bezig bent met het fine tunen van die processen en tegelijkertijd het creëren van draagvlak. Dit vraagt een gezonde inzet en motivatie. Ik kan hier mooi mijn creativiteit in kwijt!

Kun je ons meenemen in enkele ‘trotse’ momenten behorend tot Ditio en je werk?

Ik denk dan bijvoorbeeld aan dat ik medewerker van het jaar ben geworden! Dat was een enorme eer en ook een verrassing. Je doet je werk gewoon en als blijkt dat mensen opmerken dat je goed presteert is dat mooi om mee te maken. Een ander trots moment is toch wel het opzetten van het TATA steel contract samen met collega’s. Dat is toch wel een mijlpaal waar ik erg trots op ben. Maar ik denk ook aan wat ik bij Wintershall heb gedaan. Dat je in relatief korte tijd iets neerzet vanaf de grond en dat iedereen het omarmd dat is toch bijzonder. Dat geeft mij voldoening in mijn werk. Ook was ik lange tijd samen met collega’s Henk en Bob de enige gecertificeerde trainers van Hexagon’s SDx tool!

Wat voor impact heeft corona gehad op jouw werk?

Door al het thuiswerken mist het ‘bedrijfsgevoel’ een beetje. Bij mijn start bij een nieuw project mis je gewoon het rondlopen en kennismaken waardoor je toch wat langzamer dan je zou willen van start gaat. Desalniettemin is dit met de tijd opgelost en ben ik al helemaal gewend aan het thuiswerken. Mede omdat ik het eigenlijk best prettig vind. Ook na corona is thuiswerken iets wat ik erin wil houden. Overigens heb ik tijdens corona ook een pub quiz mogen organiseren voor Ditiosi die erg goed beviel. Dan merk ik dat eigen inbreng bij iedere situatie wordt gewaardeerd.

Ditiosi aan het woord Kaz Baay

Hoe zie jij je verdere loopbaan bij Ditio voor je? Wat zijn je ambities?

Ik zie voor me dat ik nog meer mijn bijdrage kan leveren om de consultancy tak van Ditio verder uit te bouwen en op de markt te brengen. Corona gooide wat roet in het eten maar ik sta te popelen om hier weer mee aan de slag te gaan! Ook zou ik graag meer bezig zijn met het creëren van een nog fijnere werkomgeving voor mede-Ditiosi door mee te werken aan onze eigen Academy! De ingeslagen weg als kennisclub is een mooie en daar draag ik graag mijn steentje aan bij door mijn kennis en ervaring in te zetten waar nodig.

Krijg je genoeg ruimte om jezelf te ontwikkelen? 

Ik vind het contract bij Tata steel een mooi voorbeeld. Wij hadden daar geen ervaring mee dus Ditio had makkelijk kunnen zeggen ‘we huren een contractmanager’. Maar je krijgt alle ruimte en vrijheid om dat zelf aan te pakken waarbij je natuurlijk ook de juiste ondersteuning krijgt. Dat zie je niet bij veel bedrijven.

Zijn er verder nog benoem waardige dingen die je kwijt wilt?

Ik hoop dat we snel weer op kantoor kunnen feesten met zijn allen. Dat was erg gezellig to say the least!

Artikel informatie

Leestijd

7 minuten

Onderwerp

Meer artikelen

Goed artikel? Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor u.