Hey Marlien, kun je iets over jezelf vertellen en je start bij Ditio? 

Natuurlijk! Ik ben Marlien, Document Controller bij Ditio en samen met mijn dochter woon ik in Capelle. Ik heb een zwak voor reizen en stand-up comedy. In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn vriend naar shows van internationale cabaretiers maar door Corona moeten wij het nu doen met wat er op Netflix te vinden is… Daarnaast ben ik een echte Bourgondiër. Dit kun je nagaan bij mijn collega’s gezien ik de hele dag over eten praat!

Sinds februari 2017 werk ik bij Ditio. Daarvoor heb ik 14 jaar bij SBM offshore gewerkt en toen zat ik helaas bij een tweede ontslagronde waardoor ik op zoek moest naar een nieuwe uitdaging. Via een oud-collega bij SBM offshore heb ik voor het eerst gehoord over Ditio en zodoende ben ik destijds in contact gekomen met Angela (fieldmanager & recruiter). Bij het eerste gesprek was er direct sprake van een goede klik. Waar je bij veel bedrijven merkt dat ze als pitbulls op de meest scherpe tarieven jagen, was dit bij Ditio niet het geval. Het menselijke aspect torende boven andere bedrijven uit. 

Na mijn sollicitatie kon ik direct bij Boskalis als document controller beginnen (waar ik overigens nog steeds werk) waar ik meteen een goede klik had. Ik heb namelijk een voorliefde voor grote, internationale bedrijven met verschillende klanten, projecten en culturen.  

 

Op wat voor project(en) heb je tot nu toe gezeten? 

Ik werk bij Boskalis voornamelijk op marine transportprojecten bij klanten zoals BP, LNG Canada, Huskey Energy en Gazprom. Zeer grote en uitdagende projecten waar ik samen met een grote groep aan leuke collega’s iedere dag mijn tanden in zet. Work hard, play hard is hier echt van toepassing. Als Document Controller draag je de verantwoordelijkheid over de document- en informatie huishouding van projecten. Je zorgt er namelijk voor dat de juiste informatie op het juiste tijdstip bij de juiste persoon is. Omdat je op meerdere projecten zit wordt er veel van je gevraagd omdat ieder project immers andere klanteisen heeft. Het vraagt om veel structuur en discipline maar dat is wat het werk zo uitdagend en leuk maakt. Geen dag is hetzelfde. Daarbij, omdat je dus op verschillende projecten zit krijg je bij goed werk ook meer complimenten. Mooi meegenomen!  

 

Wat voor impact heeft corona gehad op jouw werk?  

Thuiswerken was een big shock voor iedereen. Ik merkte ook vanuit de klant waar ik zat dat iedereen tijd nodig had om na te denken en zaken te organiseren. Maar toen het stof gedaald was merkte je dat zowel Ditio als de klant zeker aan je denken. Ditio faciliteerde het thuiswerken; beeldschermen, bureaustoel en andere benodigdheden maar liet ook af en toe van zich horen via cadeaus zoals een thuisbioscoop ervaring en een zomerpakket.  

 

Wat zou jij toekomstige Ditiosi graag meegeven over het werk hier? 

Hoe ik Ditio ervaar is het een echt mensen-mensen bedrijf. Je hebt nooit het gevoel dat ze geld aan jou willen verdienen. Er wordt rekening met je gehouden en niet over je heen gewalst. Dus als je op zoek bent naar een bureau dat er echt voor jou is, dan raad ik zeker Ditio aan. Ondanks dat je bij een klant zit voel je je toch verbonden aan Ditio. Als je ergens mee zit, zoals een werk gerelateerd probleem, kun je ze altijd benaderen om je te ondersteunen. Ook als je bijvoorbeeld klaar bent voor een volgende uitdaging of klant.  

 

Hoe zie jij je verdere loopbaan bij Ditio voor je? Wat zijn je ambities? 

Ik zit eigenlijk heel goed op mijn plek. Gister heb ik er bijvoorbeeld nog een nieuw project bij gekregen. Doordat je veel verschillende projecten hebt start je iedere keer weer met iets nieuws. Dat zorgt voor genoeg variatie en uitdagingen waardoor ik merk dat ik goed op mijn plek zit. En natuurlijk de collega’s! Die maken iedere dag weer het verschil. 

Artikel informatie

Leestijd

3 minuten

Onderwerp

Meer artikelen

Goed artikel? Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor u.