Ditiosi aan het woord: Remco Eversdijk

Wat voor mensen werken er nu eigenlijk bij Ditio? En hoe vinden zij het werken bij ons bedrijf? We laten ze het graag zelf vertellen. Vandaag is Remco Eversdijk aan het woord. Remco is in maart 2022 gestart met het Ditio Traineeship tot Project Controller. Hij zat bij de eerste lichting en deelt graag zijn ervaringen.

Remco, zou je jezelf eens kort willen voorstellen?

‘Jazeker, ik ben Remco, 24 jaar oud en ik woon in Den Haag. Ik ben fanatiek sportliefhebber, vrijwel iedere sport vind ik interessant, maar mijn grootste passie is badminton. Als ik naast mijn werk en sport nog tijd kan vinden doe ik graag een drankje met vrienden.’

Welke opleiding heb je gedaan voordat je bij Ditio kwam werken?

‘Ik heb de studie Banking & Insurance bij Inholland in Den Haag gevolgd.’

Hoe ben je bij Ditio terecht gekomen?

‘In 2021 was ik op zoek naar een afstudeeropdracht. Rick (CEO Ditio) ken ik via het badmintonnen en ik had hem benaderd of hij toevallig een afstudeerplaats kon bieden. Dit kon, waarna ik de HR processen ben gaan onderzoeken binnen Ditio. Na mijn afstuderen heb ik Ditio verlaten en ben ik gaan werken als Finance Consultant. Al snel benaderde Rick mij voor een nieuw Young Talent Programma van Ditio. Uiteindelijk ben ik in maart 2022 met dit traject gestart.’

Waarom heb je gekozen voor Ditio en dit opleidingstraject?

‘Tijdens mijn afstudeeropdracht had ik het al erg naar mijn zin bij Ditio. Toen Rick mij benaderde voor het opleidingstraject, was ik niet helemaal tevreden over mijn huidige baan. In het traineeship bij Ditio zag ik een nieuwe interessante uitdaging, vooral omdat je eigen ontwikkeling hierbij voorop staat.’

Wat houdt het traineeship precies in?

‘Het Young Talent Programma heeft Ditio samen met een opdrachtgever opgezet. Het is een traject van een jaar waarbij je jezelf, onder begeleiding van Ditio, ontwikkelt tot Project Controller. In de eerste maand van dit programma volg je een intensief opleidingsprogramma, waarna je direct als Junior Project Controller aan het werk gaat in grote projecten bij de klant. Uiteraard word je gekoppeld aan een ervaren Project Controller die jou begeleidt in je werk en ontwikkeling. Waar nodig kun je ook nog aanvullende trainingen en/of begeleiding krijgen. Na het traject wordt er samen met jou gekeken naar de toekomst. Waarbij het de intentie is dat er een vaste baan bij de klant in het verschiet ligt. 

Hoe bevalt het tot nu toe?

‘Het traineeship bevalt me zeker. In het begin was het soms even zoeken voor alle betrokkenen, maar ik zat ook in de eerste lichting van dit programma. Eenmaal aan het werk, viel steeds meer op zijn plek. Naarmate ik meer leer, merk ik dat ik het werk ook steeds leuker begin te vinden.’

Hoe is het contact met collega’s?

‘Dat is goed. Bij de opdrachtgever is het soms wel een uitdaging goed contact met collega’s te hebben. We zitten namelijk niet, zoals bij de meeste bedrijven, op dezelfde locatie op kantoor. Vanuit het Young Talent Programma wordt gelukkig veel gedaan om nauw contact te houden met elkaar en de andere Ditiosi die hier werkzaam zijn.  

Zou jij het traject aanbevelen? 

‘Als je net uit de schoolbanken komt en geïnteresseerd ben in de projectenwereld, dan is dit opleidingstraject erg interessant en zou ik het zeker aanbevelen.’

Wat zou je iemand die meer wil weten of nog twijfelt over dit traineeship aanraden?

‘Als je interesse hebt in dit traject en er meer over wilt weten, kom dan gerust gezellig een kop koffie drinken met Alfonso of een Ditiosi die het traineeship al volgt. We vertellen je er graag alles over.’

Om af te sluiten: wat vind je het leukste aan het werken bij Ditio?

‘De combinatie tussen hard werken en uitdagingen niet uit de weg gaan, met ondertussen een gezellige werksfeer waar we plezier met elkaar hebben.’

We wensen Remco uiteraard nog veel plezier en succes bij Ditio. Ook interesse in een Ditio  traineeship? Wij starten in het najaar weer. Meer weten? Meld je dan aan voor onze eerstvolgende online informatieavond.

 

Artikel informatie

Leestijd

4 minuten

Onderwerp

Meer artikelen

Goed artikel? Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor u.