Ditiosi aan het woord: Remco Treffers

Hoe is werken bij Ditio nou eigenlijk? Bij Ditiosi aan het Woord staat een collega in de spotlight en krijgt de mogelijkheid om te vertellen hoe de sfeer op de werkvloer is bij Ditio. Vandaag interviewen we onze Manager DIM, Remco Treffers. Hij vertelt ons over zijn afdeling, zijn ambities en meer. 

Remco, kun je jezelf eens kort voorstellen?

Ik ben Remco Treffers en woon in het mooie dorpje Hoevelaken. Ik woon samen met mijn vrouw Michelle en 3 kinderen. Ik heb een achtergrond in de bouwwereld. Na de middelbare school heb ik de opleiding MBO Bouwkunde gedaan. Hierna ben ik dan ook in de bouwwereld begonnen met werken en heb in die sector een aantal jaar gewerkt. Na een switch in mijn carrière ben ik Document Control gaan doen in de Energie sector. Ik speel in mijn vrije tijd volleybal of je kan mij vinden op de padel baan. 

Hoe ben je bij Ditio terecht gekomen?

Ik kende Rick, de algemeen Directeur van Ditio, via een sollicitatie gesprek die ik in 2014 met hem had. Ondanks dat ik de rol niet mocht vervullen, hebben we altijd contact gehouden. Ik had daarnaast op informele basis contact met verschillende mensen binnen Ditio. Toen in 2021 een vacature online kwam te staan voor een functie als Senior Document Controller heb ik meteen gesolliciteerd. 

Welke rol vervul je bij Ditio?

Ik ben Manager DIM binnen Ditio. Dit houdt in dat ik de leiding heb over de afdeling Document & Informatie Management van ongeveer 40 Document Controllers. Hierbij is het binden en boeien van Ditiosi heel belangrijk net als het op sterkte houden en op kwaliteit uitbouwen van de DIM-afdeling. Het zorgdragen voor passende en uitdagende functies voor de DIM-Ditiosi met het oog op de persoonlijke ontwikkeling zit ook in mijn takenpakket. 

Wat is het leukste project dat je bij Ditio hebt gedaan? 

Ik heb in mijn rol als Manager DIM geen projecten meer, maar ik ben ontzettend blij met ons huidige klantenbestand. Ikzelf vind Start-Ups echt leuk om in ons klantenbestand te hebben staan. Wij zitten onder andere bij een startende onderneming die waterstof omzet in elektriciteit. We moeten bij deze onderneming alles opbouwen op het gebied van Document Control. Wij mogen de basis leggen, programma’s laten werken, nieuwe mensen leren kennen en alles in uitvoering brengen. 

Ook vind ik het leuk om te zien dat als er een project bij een onderneming is afgerond, dat er jaren laten nog dingen te zien zijn van het werk dat wij hebben uitgevoerd. 

Wat is een memorabel moment binnen je loopbaan bij Ditio? 

Zomerfeest van 2022 vond ik echt blijvend. Dit was het eerste samenzijn van veel Ditiosi na de Corona periode. Daarnaast bestond Ditio 10 jaar, dus dat was een goede combinatie. De oprechtheid, gezelligheid, activiteiten, de manier van hoe we daar stonden, het was een geweldige dag. Daar is de band binnen Ditio weer sterker geworden en heeft het bedrijf meer gevormd zoals het hedendaags is. 

Een ander moment was vorig jaar tijdens kerst. Elk jaar wordt er een medewerker van het jaar verkondigd. Deze Ditiosi wordt gekozen op basis van prestaties, bijdragen en hoe het in het afgelopen jaar is gegaan. Afgelopen jaar was ik zelf op vakantie tijdens het kerstfeest maar werd ik gebeld via FaceTime door onze Operationeel Directeur, Henk Brouwer. Ik was verbaasd: Heb ik wat gewonnen? Uiteindelijk is mijn collega Marnix, medewerker van het jaar geworden, en ik was de runner-up. Dit geeft wel waardering voor je werkzaamheden binnen Ditio. 

Hoe zie je jouw toekomst bij Ditio voor je? 

Ondanks dat ik een hele goede functie als Lead Document Controller had, heb ik de afgelopen periode een stap gemaakt door de functie van Manager DIM aan te gaan. Ik had altijd de ambitie om door te groeien binnen Ditio en de visie van Rick (CEO) uit te voeren. Als je hard werkt en laat zien wat je ambities zijn, dan kan je doorgroeien en stappen maken. Mij volgende ambitie is om de afdeling DIM sterker en beter te maken. We hebben een goede groep mensen die onze klanten goed kunnen helpen. 

Wil jij net zoals als Remco jouw ambities waarmaken? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. We drinken graag een kop koffie met je! Benieuwd naar onze actuele vacatures? Die bekijk je op  werkenbij.ditio.nl

Artikel informatie

Leestijd

4 minuten

Onderwerp

Meer artikelen

Goed artikel? Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor u.