Ditiosi aan het woord: Tamara Ribbers  

Sinds juli 2023 maakt ze deel uit van het Solutions-team: Tamara Ribbers. Ze startte als Project Management Officer en houdt zich inmiddels ook steeds meer bezig met een stukje innovatie binnen de afdeling. We gingen in gesprek over haar rol binnen Ditio Solutions en hoorden haar bijzondere verhaal. 

Tamara, kun je jezelf kort voorstellen?  

‘Ja natuurlijk. Ik ben 29 jaar en woon in een schattig huisje in Delft met drie erg leuke roodharige mannen (mijn vriend en twee katers). Ik ben in 2020 afgestudeerd aan de TU Delft als biomedisch/medisch product ingenieur en heb daarvoor een pre-master in Werktuigbouwkunde en bachelor in Industrieel Ontwerpen afgerond. Ik heb verschillende hobby’s die nog wel eens veranderen, er is zoveel om uit te proberen en te ontdekken! Zo zing ik bijvoorbeeld bij meidenkoor Cantiamo en doe ik aan verschillende soorten dansen.’  

Hoe ben je bij Ditio terecht gekomen?  

‘Afgelopen jaar deed ik mee aan The Class van de Hersenstichting, een programma voor jongeren tussen de 18 en 30 met niet aangeboren hersenletsel (NAH), met als doel het krijgen van toekomstperspectief door o.a. re-integratie. We hadden met The Class een bedrijfsbezoek bij Ditio en daar was ik erg enthousiast over. Ik solliciteerde en daarna mocht ik vrij snel bij Ditio aan de slag op basis van een werkervaringscontract via het UWV.  

Wat hebben de Hersenstichting en Ditio voor jou betekend? 

‘Veel. Ik heb na een zoektocht van 17 jaar ontdekt dat ik op 10-jarige leeftijd NAH heb opgelopen na een ongeluk. Op dat moment was ik volledig uitgevallen en kon ik zeer weinig. Naast de chronische hoofdpijn en continue migraine aanvallen werkte mijn spraak niet meer goed, mijn motorische functies waren slecht waardoor ik moeilijk liep en spierkrachtverlies had. Mijn geheugen was zo verslechterd dat ik verdwaald raakte in mijn eigen straat en ik kon daardoor niet meer alleen naar buiten, ook mede omdat ik meerdere keren per dag bewustzijnsverlies had. Omdat de reguliere gezondheidszorg faalde, heeft mijn familie met behulp van crowdfunding geld opgehaald om naar een experimentele revalidatiekliniek in Amerika te gaan (Cognitive FX). Hier ben ik in 2022 geweest en tijdens het daaropvolgende revalidatietraject van ruim een jaar ben ik enorm opgeknapt. Sterker nog, ik knap nog steeds op. 

The Class heeft mij geholpen weer terug in het werkende leven te komen. De kans bij Ditio kwam op precies het goede moment in mijn opbouw, dus dat was super! Ik begon met 6 uur werken en zit inmiddels op 24 uur. Sinds november ben ik zelfs officieel in dienst en heb ik dus weer een betaalde baan. Een ontzettend mooie mijlpaal die ik zonder de steun van de Hersenstichting en Ditio niet had kunnen bereiken!’    

 
Kun je vertellen wat jouw functie bij Ditio precies inhoudt?  

‘Ik ben werkzaam als Project Management Officer waarbij ik de afdeling Solutions ondersteun in algemene zin. Naarmate ik meer uren kon werken heeft mijn functie zich steeds meer ontwikkeld. Ik heb inmiddels een soort innovatie/veranderrol en ben bezig met het verbeteren van de processen binnen Solutions. Zo help ik het team bijvoorbeeld met het afbakenen van de scope, het opzetten en tracken van planningen en sprints, verbetering van kwaliteit, communicatie naar de klant en interne communicatie. Daarnaast ondersteun ik Bob (Director Solutions) o.a. door de resourceplanning, begrotingen en kwartaal/jaarplanningen in kaart te brengen. Veel gaat via trial/error, na het uitdenken iets implementeren en dan kijken wat voor uitwerking het heeft op het proces om vervolgens deze aanpak weer te kunnen verbeteren.’   

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?  

‘Mijn dagen deel ik zelf in, afhankelijk van wat voor probleem ik aan het oplossen ben. Een vaste wekelijkse taak is controleren of de projecten nog wel on track zijn en of er red flags zijn. Verder verschillen mijn werkzaamheden. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met het automatiseren van de kwartaal/jaarplanning, omzet berekeningen en resourceplanning door macro scriptjes in Excel te schrijven. Ik merkte dat we hier te weinig inzicht in hadden en het handmatig invullen was te foutgevoelig. Verder krijg ik ook kleinere taken tussendoor. Bijvoorbeeld het doorlezen en verbeteren van verslagen voor klanten en het meedenken over problemen binnen projecten. Het documenteren van alle huidige en gewenste processen is ook iets waar ik me regelmatig mee bezig houd.’  

Wat vind je het leukste aan jouw rol?  

‘Het leukste vind ik om te ontdekken waarom dingen fout gaan en een plan te bedenken hoe dit verbeterd zou kunnen worden. Ik vind het ook leuk dat ik veel met het team werk en aangehaakt ben bij veel projecten en vergaderingen. Zo houd ik een goed beeld wat er binnen de afdeling gaande is en wat er nog verbeterd kan worden.’ 

Hoe ervaar je Ditio als werkgever?   

‘Het is natuurlijk fantastisch dat Ditio meedoet met The Class van de Hersenstichting en mij een werkplek heeft aangeboden. Daar zouden veel meer bedrijven een voorbeeld aan kunnen nemen. Ik had al wel wat werkervaring en ik kan zeggen dat ik Ditio verreweg de beste werkgever vind. Naast dat het voor mij voelt als een veilige omgeving waar ik me gewaardeerd voel en mezelf kan zijn, is de flexibiliteit die we krijgen ook bijzonder. Dat je zelf mag bepalen waar je werkt en hoe laat je begint. De sociale activiteiten die worden georganiseerd en het vitaliteitsprogramma geven ook wel weer dat Ditio wil dat haar werknemers goed in hun vel zitten, gezond zijn en aansluiting vinden bij hun collega’s. Belangrijke pijlers voor werkgeluk in de psychologie zijn zingeving, voldoening en plezier & verbinding. Ditio doet er duidelijk alles aan om aan deze pijlers te voldoen!’   

Hoe zie jij de toekomst binnen Ditio?  

‘Dat vind ik een lastige. Ik ben nu vooral nog bezig met het opbouwen van mijn uren met behulp van een jobcoach zodat dit niet te snel gaat. Mijn belasting moet telkens net wat hoger zijn dan mijn belastbaarheid. Maar een te hoge belasting kan ervoor zorgen dat mijn gezondheid onstabiel wordt en dat is niet de bedoeling. Momenteel staat het opbouwen even stil in verband met het stabiliseren van mijn medicijnen. Hoelang dit precies duurt weet ik niet. Het doel is om uiteindelijk weer volledig belastbaar te zijn en (bijna) fulltime te kunnen werken. Dat is waarschijnlijk ook het moment om te evalueren waar ik sta en hoe ik mezelf in de toekomst verder wil ontwikkelen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat Ditio me ook hierbij zal ondersteunen!’ 

Wil jij net zoals als Tamara jouw ambities waarmaken? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. We drinken graag een kop koffie met je! Benieuwd naar onze actuele vacatures? Die bekijk je op  werkenbij.ditio.nl

Artikel informatie

Leestijd

6 minuten

Onderwerp

Meer artikelen

Goed artikel? Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor u.