Ditiosi aan het woord: Zahra Yousefi

Wie ben je en kun je iets over jezelf vertellen? 

Ik ben Zahra, een industrieel engineer met een master in Business. Oorspronkelijk kom ik uit Iran en Inmiddels woon ik bijna twee jaar in Nederland samen met mijn man. In mijn vrije tijd ben ik graag actief; ik loop hard en fiets veel. Verder houd ik er erg van om te lezen en ben dan ook lid van maar liefst drie boekenclubs in Nederland! Ik speel piano, ben gek op koken en trek graag de natuur in om te fotograferen.  

Foto gemaakt door Zahra

Hoelang werk je bij Ditio? En hoe was je start?  

Sinds 1 april 2019 ben ik in dienst bij Ditio, bijna twee jaar alweer. Voordat ik bij Ditio kwam was ik Projectcontroller bij een groot bedrijf binnen de energiesector in Iran. Ik was via LinkedIn op zoek naar een baan en zag dat Ditio op zoek was naar een projectcontroller. Na het opsturen van mijn CV kon ik al snel terecht voor een interview. Daarna ging het vlot en ben ik gestart op een project bij BP! 

Kun je iets vertellen over de projecten waar je op hebt gezeten? 

Mijn werkzaamheden bestonden bijvoorbeeld uit het creëren van prognoses, controleren van projectkosten en het vergelijken van de werkelijke kosten met het projectbudget. Wanneer deze kosten niet in lijn lagen, was het aan mij om de projectmanager hierover te informeren. Ik werkte nauw samen met de inkoopafdeling en had veel contact met onderaannemers voor facturering en de controle hiervan. Zoals je je kunt voorstellen dus veel corrigeren en informeren.  

Wat maakt het werk uitdagend? 

Je zit vaak samen met projectmanagers om de kosten te controleren en status, tijd en budget te bespreken. Het is een kwestie van goed inschatten hoe alle kosten de komende dagen, maanden en jaren gaan lopen. Kleine fouten kunnen grote gevolgen hebben.  

Hoe heb je de overstap naar Nederland ervaren? 

Toen ik bij BP begon was ik net 4 maanden in Nederland. Alles is nieuw; de taal, cultuur en zelfs de werkzaamheden. Mijn man werkte daarnaast ook nog eens ver van mij waardoor je in het begin niemand kent. Dat maakt het best moeilijk. Gelukkig ben ik niet iemand die snel opgeeft en kon Ik mijn schouders eronder zetten. 

Heb je enkele trotse momenten? 

Een van de belangrijkste dingen bij Ditio is dat je altijd welkom bent om te praten, zelfs de CEO (Rick Ardts) besteedt altijd tijd aan zijn collega’s, dus je voelt je op je gemak. Dit zorgt voor een open sfeer; de Ditio omgeving is erg warm en vriendelijk. Ook een Ontmoeting met de manager Academy, Monique, over mijn toekomstplannen staat mij nog steeds bij. Ze motiveerde me om Nederlands te blijven leren en gaf me een Nederlandboek als een cadeau; Harry Potter!  

 

Hoe zie jij je toekomst bij Ditio? 

Ditio heeft een programma opgesteld met de naam Pygmalion. Dit programma helpt collega’s bij het maken van plannen voor hun toekomst. Hierin worden je capaciteiten, sterke en zwakke eigenschappen meegenomen. Het helpt Ditiosi om een weg vinden naar de toekomst. Ik wil zelf cost engineering blijven doen in de toekomst en heb al plannen gemaakt om certificaten en cursussen te volgen die mij nog beter kwalificeren voor het werk dat ik leuk vind om te doen! 

 

Foto gemaakt door Zahra

  

Artikel informatie

Leestijd

3 minuten

Onderwerp

Meer artikelen

Goed artikel? Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor u.