In gesprek met Bob de Ligt, medewerker van het jaar 2020

Ieder jaar wordt tijdens het Ditio kerstfeest een medewerker van het jaar verkozen. Doordat het fysieke kerstfeest afgelopen jaar door Corona niet door kon gaan, werd voor het eerst middels een online samenkomst de medewerker van het jaar bekend gemaakt. Dit jaar is Bob de Ligt de gelukkige!  

Als medewerker sinds van het eerste uur is Bob al werkzaam bij Ditio sinds 2012. Eerst als business consultant en door de jaren heen gegroeid tot Director Solutions. In dit artikel stellen wij Bob voor! 

 

Bob, kun je iets vertellen over hoe je bent gestart bij Ditio? Hoe zag het bedrijf er toen uit? 

Ik ben gestart bij Ditio in februari 2012. Destijds werkte ik nog bij Fluor en was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik raakte in contact met CEO Rick en al snel zijn we gaan praten over mijn vakgebied Document Control. Een zeer open gesprek waarin naar voren kwam dat mijn ambities verder gingen dan alleen Document Control en dat ik op lange termijn ook meer binnen de organisatie zelf zou willen betekenen. Al direct werd duidelijk dat Ditio een goede fit was die aansloot op mijn persoonlijke ontwikkeling.  

Een leuk feitje is dat dit gesprek plaatsvond in een wegrestaurant aangezien Ditio destijds nog geen kantoor had en een echte start-up was. Dat is nu wel anders! 

Al snel ben ik bij Ditio gaan werken binnen Document en information management bij Jacobs. Dit werk ontgroeide ik snel waarna ik me ook ging bemoeien met DMS implementaties. In de tussentijd kwam er een nieuw kantoor in de Treubstraat in Rijswijk. Ditio was toentertijd slechts een stuk of 5 a 10 man sterk.  

Inmiddels, bijna 10 jaar later, heb ik er veel verantwoordelijkheden bij gekregen die zich richten op grote klanten en accounts en bemoei ik me actief met productontwikkeling (bijvoorbeeld ons eigen DMS) en accountmanagement. Maar ook met interne zaken zoals de implementatie van een nieuw HR systeem en het aansturen en begeleiden van Ditiosi. Dit doe ik nu als Director solutions!  

 

Wat maakt jouw werk zo leuk? 

Als je kijkt naar mijn verhaal, komt 1 ding sterk naar voren: dat is dat veel van mijn werkzaamheden zijn voortgekomen uit mijn eigen visie en proactief handelen. Er is heel veel mogelijk en maakbaar bij Ditio, zolang je er energie en tijd in stopt. Eigen initiatief staat hoog in het vaandel dus ik heb vanaf dag 1 veel mogen doen rondom de groei en ontwikkeling van zowel mijzelf als Ditio. Na een paar jaar zijn we bijvoorbeeld ook formeel met consultancy gestart en vanuit daar zijn we verder gaan kijken dan alleen detacheren. Adviseren, kennis naar onze klanten brengen en samen met de klant zoeken naar de beste oplossing. Eigen inbreng, creativiteit en ondernemerschap worden gestimuleerd wat het werken hier zo dynamisch en leuk maakt! 

 

Wat wilde je als kind worden? En ligt dit in lijn met waar je nu staat? 

Als jong kind wilde ik eigenlijk altijd accountant worden. Vooral omdat je als accountant betrokken bent bij veel in het bedrijf en alles wat daar speelt. Je bent op de hoogte van A tot Z om daar – los van het financiële plaatje – advies te kunnen geven over groei en ontwikkeling. Hier ben ik in een vorig leven ook een opleiding in gestart. Maar de realiteit is dat het een stuk minder dynamisch is dan ik dacht. Als ik nu kijk naar mijn functie, biedt mij dat nu wel de mogelijkheid om van veel dingen op de hoogte te zijn en direct bij te dragen aan het succes van Ditio. Wat dat betreft ben ik zeker goed terecht gekomen.  

 

Over de afgelopen jaren, wat zijn enkele memorabele momenten binnen je Ditio loopbaan? 

Mijn 5-jarig jubileum was een memorabel moment. Een avond met herinneringen die ik verder niet zal delen in dit interview… We zijn uit eten geweest met de directie en de waardering die in het etentje en de gesprekken zaten motiveerden mij extra om op te gaan voor de komende 5 jaar. Inmiddels is ook mijn 10-jarig jubileum niet ver weg… Daarnaast kijk ik ook terug naar bijvoorbeeld het binnenhalen van het eerste managed service contract. Maar vooral ook de klantdinertjes, brightnights en kennissessies blijven mij buiten werk om het meest bij!  

  

Hoe zie jij de toekomst van Ditio voor je? 

Als we weer bij elkaar kunnen komen gaan we nog grotere stappen zetten richting de transformatie naar een organisatie die vanuit eigen expertise nieuwe, slimme producten op de markt gaan zetten. Mijn droom zou zijn om alle collega’s vaker bij elkaar op kantoor te hebben in een dagelijkse werksituatie. Dat al onze Ditiosi in roulatie, wanneer het weer kan, minimaal 1 dag op kantoor zijn en dat de verbinding nog groter wordt!  

Artikel informatie

Leestijd

4 minuten

Onderwerp

Meer artikelen

Goed artikel? Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor u.