Medewerker van het jaar 2022: Marnix Reuvers

Traditiegetrouw is er tijdens het Ditio kerstfeest weer een medewerker van het jaar verkozen. Winnaar van vorig jaar, Jelte Smits, mocht zijn titel overdragen aan Business Consultant Marnix Reuvers. Namens Ditio nogmaals van harte gefeliciteerd! Natuurlijk gingen wij met Marnix in gesprek over zijn loopbaan bij Ditio en waarom hij als medewerker van het jaar 2022 is gekozen.

‘Marnix is een Ditiosi die duidelijk graag samen werkt voor een eerlijk resultaat. Hij floreert in een team en neemt graag de lead. Klankbord, mentor en praatpaal in 1. Kennisdrager, open en betrokken. Gaat ‘the extra mile’. Staat op voor zijn mensen als dat nodig is, zonder zich om de eigen positie te bekommeren. Thuis van -en op- vele markten. Brengt eigen projecten en werk binnen en is zeker niet te beroerd om mee te denken bij het ontwikkelen van nieuwe producten of een juniorenprogramma.’  

Ditio medewerker van het jaar
Marnix, sinds wanneer ben jij een Ditiosi en wat doe je precies voor werk?

Ik werk nu zo’n 4½ jaar voor Ditio. Mijn functie binnen Ditio staat omschreven als Business Consultant. In de praktijk voer ik inderdaad ook die rol uit, maar ik word ook ingezet als Lead-, Senior- en Document Controller. Net welke behoefte onze klant op dat moment heeft.

Hoe kijk je terug op het afgelopen jaar bij Ditio? Wat waren jouw hoogtepunten?

Voornamelijk dat het een heel divers jaar was. Ik heb bij zes verschillende opdrachtgevers gezeten met allemaal hun eigen uitdagingen. Er was wel een rode draad door al deze opdrachten heen: ik mocht een probleem oplossen dat voortkwam uit het feit dat er te weinig gedocumenteerd was én er betrokkenen uit dienst waren gegaan. Erg uitdagend om dan de situatie weer snel onder controle te krijgen.

Een hoogtepunt van 2022 is dat ik deze opdrachten met succes heb afgerond. En natuurlijk de samenwerking met mijn ondersteunende Ditio collega’s. Bij verschillende opdrachtgevers heb ik hulp gehad van Ditio Professionals of van Ditio Solutions. Het teamverband is altijd prettig. Waarbij Ditio collega’s nu nog steeds werkzaam zijn bij deze klanten. Echt leuk.

Wat zie jij als je jouw grootste prestatie bij Ditio?

Dit is alweer van een tijdje geleden. Ik mocht een team begeleiden bij een specifieke klant. Een groep met voorheen veel verloop. Dit hebben we met z’n allen om weten te draaien. De kennis bleef aan boord, waardoor we steeds makkelijker de complexe vragen aankonden. Hierdoor werd de werksfeer vanzelf leuker. We zijn dat jaar echt een hecht team geworden. Ondanks dat dit nu alweer een aantal jaar geleden is spreken we elkaar nog regelmatig. En komen we ook nog graag samen voor een lekkere barbecue.

Waarom denk je dat jij tot medewerker van het jaar bent verkozen?

De speech van Henk (Operationeel Directeur) dekte de lading wel. Verschillende opdrachten tegelijk, samenwerken met collega’s, nieuw werk voor Ditio binnenhalen en andere zaken die ik even niet meer weet. Het is volgens mij de combinatie van bovenstaande punten die dit jaar allemaal op zijn plek zijn gevallen.

Welke eigenschappen zou een echte Ditiosi in jouw ogen moeten hebben?

Iedereen heeft zijn kwaliteiten, maar ook zijn valkuilen. Mensen die dat van elkaar kunnen accepteren en respecteren zijn naar mijn mening Ditiosi. Verder denk ik dat Ditiosi gezellig, open, leergierig en ambitieus zijn. En natuurlijk goed in hun vak!

Waar kun/wil jij nog in groeien?

Op dit moment heb ik geen vooropgezet plan. Wat op mijn pad komt pak ik zo goed mogelijk aan. De ervaring die ik op doe, kan ik altijd weer meenemen naar een volgende taak.

Wat zijn jouw voornemens of doelen voor 2023?

Voornamelijk het sporten weer oppakken. Alweer 3 maanden niet geweest, dus het wordt weer hoog tijd. Anders groei ik straks alleen maar in de breedte!

Wij feliciteren Marnix nogmaals van harte met zijn titel. Ga jij ook ‘the extra mile’ en ben je benieuwd naar de carrièremogelijkheden bij Ditio? Ga dan naar onze ‘werken bij’ website!

Artikel informatie

Leestijd

4 minuten

Onderwerp

Meer artikelen

Goed artikel? Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor u.