Medewerker van het jaar 2023: Mariska Rampersad

Traditiegetrouw is er tijdens het Ditio kerstfeest weer een medewerker van het jaar verkozen. Winnaar van vorig jaar, Marnix Reuvers, mocht zijn titel overdragen aan Document Controller Mariska Rampersad. Namens Ditio nogmaals van harte gefeliciteerd! Natuurlijk gingen wij met Mariska in gesprek over haar loopbaan bij Ditio en waarom zij als medewerker van het jaar 2023 is gekozen.

Beide – zowel de runner-up als de medewerker van het jaar 2023 – zijn bezig geweest met het opzetten en inrichten van werkprocessen en systemen. Beiden hebben laten zien zich extra in te spannen om Ditio als kennisclub steeds beter op de kaart te zetten. Vanuit een intrinsieke motivatie gaan zij beiden die extra mile en zijn proactief in het promoten van Ditio. Beiden laten hun betrokkenheid gelden door het meedoen in de nieuw opgerichte OR. Juist op die manier laten ze zien zich nog eens extra voor Ditio en alle Ditiosi in te willen spannen!

Voor Sjoerd als runner-up geldt dat hij ook zeer betrokken is bij het trainen en begeleiden van junioren en het delen van kennis.

Bij Mariska, onze medewerkster van het jaar 2023, denken we uiteraard direct aan soep. Heerlijke soep die niet alleen al een prijs gewonnen heeft maar die Mariska ook het afgelopen jaar tijdens 2 kookevents voor iedereen gemaakt heeft. En een keer tijdens de lunch spontaan. Heerlijk! Mariska is heel betrokken, open en bereid om op elke manier te helpen. Je ziet haar op elke event, en ze geeft ook de nodige input voor events.

Daarnaast zijn beiden ook nog eens hele prettige en gezellige collega’s! We kunnen dus niet anders dan Sjoerd in een park in Nederland, en Mariska met heerlijk weekendje Kopenhagen van harte feliciteren en ze heel veel plezier wensen! '

Mariska, sinds wanneer ben jij een Ditiosi en wat doe je precies voor werk?

Ik ben bij Ditio begonnen in 2018. Afgelopen september was ik 5 jaar in dienst. Mijn functie binnen Ditio is Document Controller. 

Hoe kijk je terug op het afgelopen jaar bij Ditio? Wat waren jouw hoogtepunten?

Afgelopen jaar heb ik geprobeerd om nog meer betrokken te zijn bij Ditio. Zo probeerde ik vaker aanwezig te zijn op kantoor, bij de Bright Night en de kookavonden. Daarnaast heb ik mij ook aangemeld voor het OR. Een hoogtepunt van 2023 was ook wel dat ik gekozen ben door alle Ditiosi als OR-lid. 

Wat zie jij als je jouw grootste prestatie bij Ditio?

Mijn grootste prestatie bij Ditio zie ik als mijn werkzaamheden bij de klant, Cosun Beet Company. Ik kan daar naar alle tevredenheid van de klant mijn werk doen in de naam van Ditio. 

Waarom denk je dat jij tot medewerker van het jaar bent verkozen?

Eerlijk gezegd was ik echt super verrast. Ik had het echt niet verwacht, maar als ik naar mijn eerdere antwoorden kijk over hoe ik terug kijk op Ditio en het afgelopen jaar dan denk ik dat ik gekozen ben tot medewerker van het jaar wegens mijn betrokkenheid. Dit heb ik ook vanuit mijn collega’s meegekregen. 

Welke eigenschappen zou een echte Ditiosi in jouw ogen moeten hebben?

Ik denk dat een echte Ditiosi in het bezit moet zijn van een hoog verantwoordelijkheid gevoel, je moet in jezelf vertrouwen dat je het kan en natuurlijk ook echt sociaal zijn!

Waar kun/wil jij nog in groeien?

Ik denk dat ik nog zeker veel kan leren bij Ditio. Er zijn zoveel mogelijkheden niet alleen binnen Document Control maar ook in andere takken die worden aangeboden. 

Wat zijn jouw voornemens of doelen voor 2023?

Voor nu is mijn doel om samen met de andere OR leden het OR goed op te zetten en dit eigen te maken. 

Wij feliciteren Mariska, nogmaals van harte met haar titel. Ga jij ook ‘the extra mile’ en ben je benieuwd naar de carrièremogelijkheden bij Ditio? Ga dan naar onze ‘werken bij’ website!

Artikel informatie

Leestijd

4 minuten

Onderwerp

Meer artikelen

Goed artikel? Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor u.