Microsoft 365

Bob de Ligt

Directeur Solutions 

Oplossingen voor informatie- en data gedreven samenwerken

Hybride werken, efficiënter samenwerken of aan de slag met datavisualisaties binnen uw (project)organisatie? Wat uw doelstellingen ook zijn, Ditio helpt u meer te halen uit uw Microsoft 365 licentie. Het platform biedt enorm veel mogelijkheden als het gaat om informatie- en data gedreven samenwerken en gaat veel verder dan het bekende Office 365 met Word, Excel en Outlook. Ditio biedt diverse (maatwerk)oplossingen, die zich op het snijvlak van Business en ICT bevinden. Wij vertellen u er graag meer over.

De basis voor hybride werken

De Apps Sharepoint, Teams en Onedrive vormen de basis voor het hybride werken in Microsoft 365. Veel organisaties maken al gebruik van deze Apps, alleen worden ze niet altijd optimaal ingezet. Dit is jammer, want hiermee gaan er een heleboel interessante functionaliteiten voor uw bedrijf verloren. Ditio helpt u processen en systemen beter op elkaar af te stemmen met behulp van het Microsoft platform. We richten Apps helder in en leggen afspraken voor samenwerking vast. Een aantal voorbeelden van onze diensten binnen de verschillende Microsoft 365 Apps.    

Sharepoint

Dit is de plek om eenvoudig informatie te delen en moeiteloos samen te werken. Zo biedt Ditio een eigen DMS; een op Sharepoint gebaseerde oplossing voor Technical Project Document Management. Daarnaast onderzoeken en leveren wij Add-ins die het platform een boost geven zoals de Docubird Add-in voor e-mail en SharePoint document management. Hiermee krijgt de productiviteit binnen uw organisatie gegarandeerd een boost.

Teams

Wat Ditio betreft gaat Microsoft Teams veel verder dan alleen videobellen. Teams is wat ons betreft dé centrale omgeving waarin alle taken van uw organisatie een plek krijgen. Met uw bedrijfsprocessen als uitgangspunt richten wij verschillende teams en applicaties in waarmee we de digitale werkplek van de toekomst creëren. Denkt u aan apps voor werkplek reserveringen, urenregistratie, project management en helpdesk mogelijkheden.

OneDrive

Uiteraard heeft ook iedere medewerker een persoonlijke Microsoft 365 omgeving waar zij documenten kunnen opslaan: Onedrive. Documenten zijn hier opgeslagen in de cloud en dus altijd beschikbaar, vanaf iedere plek en ieder device. Uiteraard optimaal beveiligd. Documenten delen met andere medewerkers of externen? Ditio zorgt voor duidelijke processen zodat altijd gewerkt wordt met de juiste versies en uw data security gewaarborgd blijft.

Maak de stap naar een data gestuurde organisatie

Werkt u al hybride en wilt u de stap maken naar een data gestuurde organisatie? Ditio adviseert hiervoor het Microsoft 365 Power platform in te zetten. Custom business applicaties, real time business intelligence, datavisualisaties, het kan allemaal. Wij helpen u de juiste gegevens veilig op te slaan en te beheren in Microsoft Dataverse. Deze kunnen vervolgens ter beschikking gesteld worden op de juiste plekken. Dat klinkt ingewikkeld maar we leggen het u graag uit. 

Power Apps

Met de Power Apps van MS365 kunnen we customized business apps opleveren die eenvoudig verbinding maken met beschikbare data. Denk aan het digitaal reserveren van werkplekken en vergaderzalen.

Power BI

Visueel sturen op bedrijfsprocessen met realtime analytische gegevens in aantrekkelijke datavisualisaties. Ditio helpt u dit te realiseren door o.a. het borgen van data en kpi’s.

Power Automate

Werkprocessen automatiseren? Ditio zet ‘robot’ Power Automate in om u te helpen bij het automatiseren van repeterende handelingen zoals data invoer en taakverdeling.

Informatiebeveiliging & privacy

Beheer en opslag van gegevens zijn gebonden aan wettelijke verplichtingen. Door Document Management principes te implementeren en uw systeem goed in te richten, realiseert Ditio een stuk standaardisatie in uw Document Management processen. Dit stelt uw organisatie in staat om direct uw data veilig en beheerd op te slaan. Indien informatie op een juiste manier wordt gecategoriseerd met metadata, voorkomt u zoveel mogelijk dat er gegevens in verkeerde handen vallen of er informatie langer dan de wettelijke bewaartermijnen in uw systemen staat (GDPR-compliant). Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Disclaimer: Microsoft ®, Sharepoint ®, Teams ®, Onedrive ®, Power Apps ®, Power BI ® en Power Automate ® zijn geregistreerde handelsmerken van de Microsoft groep. Ditio levert vooralsnog geen Microsoft licenties. Wij werken alleen met licenties die door onze klanten of hun ICT partners officieel zijn geregistreerd bij Microsoft.  

Zet nu de eerste stap naar uw digitale toekomst

Weten wat Ditio Business Solutions voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. 

Bob de Ligt

Bob de Ligt

Director Solutions 

Bob.de.ligt@ditio.nl