SharePoint oplossingen vormen voor veel bedrijven de ruggengraat van een online omgeving waarin medewerkers flexibel kunnen werken. Zo ook binnen Ditio. De situatie waarin heel Nederland zich nu bevindt geeft de mogelijkheid om bestaande kennis uit te diepen en te investeren in een (nog) slimmere werkomgeving en medewerkers. Business consultant Gerben Jacobs en manager Solutions Bob de Ligt kregen vanuit Ditio de mogelijkheid om aan een driedaagse training ‘SharePoint Online for Administrators’ deel te nemen en vertellen in dit artikel over hun ervaringen. 

 

Een digitale omgeving voor trainingen 

De driedaagse training zou in eerste instantie op locatie worden gegeven, maar vanwege het coronavirus kregen Gerben en Bob de mogelijkheid om deze training online te volgen via een ‘Active Learning Virtual Classroom’. Gerben: “We kwamen er al snel achter dat ook in een digitale omgeving een training als deze uitstekend kan werken. Zo waren we nog steeds in de gelegenheid om vragen te stellen aan de trainer en kreeg je 1-op-1 begeleiding wanneer je deze nodig had. Al met al een mooie, nieuwe ervaring!” 

 

Opgedane kennis

Hoewel zowel Bob als Gerben al over de nodige ervaring beschikten binnen SharePoint en diverse omgevingen hebben opgezet en uitgerold, was de SharePoint administrator cursus een verdieping op en bevestiging van de bestaande kennis. Iedere dag werd gewerkt aan verschillende modules die elk gericht waren op specifieke thema’s in SharePoint; het werken met site collecties, beheren van gebruikers en rechten, het opzetten van workflows, (meta)-datamanagement, integratie met andere apps en het begrijpen en definiëren van Enterprise content management. Bob: “Met de opgedane kennis over Enterprise Content Management en de geavanceerde zoekmogelijkheden kunnen we nu nog duidelijkere informatiestructuren opzetten voor onze klanten.” 

 

Hulp nodig bij het opzetten en inrichten van SharePoint? 

De laatste tijd kampen veel organisaties met vragen rondom het opzetten en inrichten van SharePoint. Onze consultants kunnen ondersteunen bij een breed scala aan samenwerkingsoplossingen waaronder SharePoint en Teams. Denk bijvoorbeeld aan het automatiseren van bepaalde bedrijfsprocessen en het op orde krijgen van je informatie. Sparren met een van onze business consultants? 

 

Gerben Jacobs – 06 25306402

Bob de Ligt – 06 38744049

 

Artikel informatie

Leestijd

2 minuten

Onderwerp

Meer artikelen

Goed artikel? Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor u.