Teams central workspace

Gerben Jacobs

Business Consultant

Start nu met efficiënter samenwerken

Stop met zoeken naar bestanden, mails of gemaakte afspraken en start met efficiënter samenwerken in Microsoft Teams; dé digitale hub voor (project)organisaties. Communiceer, documenteer en maak informatie beschikbaar voor de juiste teamleden en externen. Bied eenvoudig toegang tot andere Microsoft-oplossingen binnen uw organisatie zoals SharePoint en Power Bi. Wij nemen u graag mee in alle mogelijkheden. Met een gedegen advies en implementatie zorgt Ditio Solutions voor een workspace die precies past bij uw organisatie en processen. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op!

Meer dan alleen online vergaderen

Bij Ditio geloven we in het doelgericht inzetten van Microsoft Teams om communicatie en samenwerking in organisaties te verbeteren. Wij zien Teams als dé centrale plek van waaruit medewerkers werken en waar alle beschikbare digitale tools samenkomen. Wij noemen dit ook wel het ‘Teams first’ principe. Wanneer goed ingericht leidt het werken vanuit Teams tot wel 50% minder mails, snellere afstemming en duidelijk documentbeheer. Teams maakt het ook kinderlijk eenvoudig om hybride te werken. Vanaf welke locatie of device ook gewerkt wordt, medewerkers (en indien gewenst ook externen) hebben altijd en overal toegang tot de voor hen relevante informatie, documenten en apps. Zelfs op hun telefoon. Teams is dus ook voor projectorganisaties een onmisbare tool. Ditio Solutions helpt u graag met een juiste inrichting en implementatie.   

Teams als central workpace

Bij Ditio richten we Teams in als een central workspace. Hiermee borgen we dat alle relevante (project)informatie en communicatie op 1 centrale plek plaatsvindt en informatie op eigen pc’s, verschillende netwerkschijven en losse Cloud software tot het verleden behoort. Medewerkers hebben enkel toegang tot de voor hen relevante teams. Afhankelijk van de inrichting kunnen dit bijvoorbeeld bepaalde klanten of afdelingen zijn. In deze teams werken zij binnen de voor hen relevante kanalen. Denk aan projecten of verantwoordelijkheidsgebieden. Hier kunnen medewerkers onder meer elkaar berichten sturen, samenwerken in bestanden, taken toekennen en beheren, goedkeuringen vragen, notities maken en vergaderen. Alle informatie en communicatie overzichtelijk bij elkaar dus. 

Al uw apps en systemen bij elkaar

Vanuit de visie van central workspace is Teams de centrale verzamelplaats voor alle programma’s en tools waarmee uw medewerkers werken. Microsoft apps als Outlook, Word, Excel en PowerPoint zijn standaard al benaderbaar vanuit Teams. Maar er is meer mogelijk. Ditio ontwikkelt onder andere intranetsite(s) en document management oplossingen in SharePoint. Ook bouwen wij graag uw project dashboard(s) in Power Bi. Deze oplossingen maken we vervolgens beschikbaar in Teams. En wat denkt u van business apps zoals een registratie app voor vergaderruimtes of een werkbelevings app om werkdruk te meten? Ook direct benaderbaar vanuit Teams. Kortom, wij maken Teams dé digitale hub voor uw (project)organisatie. Andere systemen en apps integreren? Vraag ons naar de mogelijkheden!

In 5 stappen uw eigen workspace

Teams Central workspace by Ditio

Ditio zorgt dat het werkt

Een gedegen inrichting en implementatie van het platform wordt vaak vergeten bij het activeren van Teams. Denk aan het vastleggen van passende structuren en rechten, het maken van templates en goed trainen van administrators en gebruikers. Vaak is hier niet goed over nagedacht of weten gebruikers niet goed wat er van ze verwacht wordt. Hierdoor ontstaat er alsnog wildgroei en functioneert het platform toch niet zoals verwacht. Met Ditio Solutions als partner zorgt u ervoor dat het wél werkt 

Ditio adviseert, implementeert en begeleidt

Wij adviseren u graag over de inrichting van uw central workspace. Samen zorgen we ervoor dat deze optimaal aansluit bij uw organisatie en processen en dat gebruikers weten hoe ze ermee om moeten gaan. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een workspace policy waarin afspraken worden vastgelegd over het samenwerken in Teams, het opslaan van documenten, regelen van toegang en meer. Indien gewenst zorgen wij ook voor de migratie van reeds bestaande documentatie. Tenslotte kunnen wij u ontzorgen als het gaat om onderhoud, support en verdere optimalisatie. 

Daarom Ditio Solutions

Boek nu een vrijblijvende demo

Weten wat Ditio Solutions met Teams voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende demo of kennismaking. 

Gerben Jacobs

Business Consultant

gerben.jacobs@ditio.nl