Uit de praktijk: het werk van een Business Consultant Solutions

Ditio Solutions groeit! Daarom zijn wij op zoek naar een Business Consultant Microsoft 365 | Powerplatform. Maar bij wat voor soort projecten ben je in deze functie eigenlijk betrokken? Directeur Solutions Bob de Ligt neemt je mee in zijn agenda van afgelopen week. Hij geeft je een kijkje achter de schermen van de projecten waar ook Business Consultants Jelte, Wilco en Gerben aan meewerken. 

Maandag | kick-off project controls dashboard 

De maandag stond in het teken van de kick-off van het ‘strategisch project controls dashboard’ voor een toonaangevend chemisch technologiebedrijf. Met dit dashboard kunnen de projectorganisatie en bijbehorende stakeholders goed geïnformeerd worden waardoor er nog beter gestuurd kan worden op belangrijke zaken binnen projecten. Consultants Jelte en Wilco zijn bij deze klant en de ontwikkeling van het dashboard betrokken.

Dinsdag | meeting Green Trust 

Samen met Consultant Gerben voerden we dinsdag overleg met klant Green Trust, een fullservicebureau voor duurzame energieprojecten. We spraken over de samenwerking in het nieuwe jaar en hebben gebrainstormd over het ontwikkelen van een ‘project-, relatie- en takenbeheersysteem’, een maatwerkoplossing in MS365. Daarnaast hebben we bijgepraat over het gezamenlijke traject met een aantal studenten bedrijfskunde van de Hogeschool van Utrecht. De studenten zullen voor hun bedrijfsopdracht een concreet eindproduct opleveren dat Ditio zal gaan gebruiken in de opdracht voor Green Trust. Vanuit de relatie en nauwe samenwerking begeleidt consultant Gerben de studenten. Uiteraard worden de studenten vanuit Ditio ook nog voorzien van extra kennis op het gebied van projectmanagement. Een mooie samenwerking waarin we elkaar en anderen naar een hoger niveau tillen!

rondleiding ditio twence

Donderdag | bezoek Twence 

Op donderdag bracht ik samen met consultant Jelte en collega’s Karlijn en Marnix een bezoek aan het bedrijf Twence, een duurzaamheidsbedrijf dat grondstoffen en energie(dragers) produceert uit onder andere afval, biomassa en andere hernieuwbare bronnen. We kregen een interessante rondleiding en spraken over de mogelijkheden dit bedrijf verder te helpen met het uitvoeren van hun projecten in MS365. Na deze interessant afspraak reden we samen richting het Ditio hoofdkantoor in Rijswijk voor een Bright Night. Dit keer ging het over een toekomstbestendig Ditio en wat nu eigenlijk onze ‘purpose’ is ofwel wat ons drijft. Het was weer een leerzame en gezellige avond met de collega-Ditiosi.

Vrijdag | wekelijkse Solutions meeting 

De laatste dag van de week komen we standaard met alle Solutions consultants samen om de stand van zaken van onze projecten te bespreken. Ook werken we hier aan een intern project: onze eigen Ditio Project Management Solutions in Teams. Erg fijn om zo met elkaar de week af te sluiten en het weekend in te gaan.

Tot zover de week van Solutions. Je ziet het, de functie van Business Consultant is zeer afwisselend. Je komt met verschillende mooie bedrijven in aanraking waarbij je meedenkt over hun uitdagingen van vandaag en morgen, met mogelijke oplossingen komt én bijdraagt aan de ontwikkeling daarvan.

Interesse in onze vacature?

Nieuwsgierig geworden naar de functie van Business Consultant Solutions? Bekijk dan hier de vacature en neem contact met me op! Direct reageren kan natuurlijk ook via bob.de.ligt@ditio.nl of bel me op 06-38744049. Ik ben ook op LinkedIn te vinden dus stuur me gerust een connectieverzoek. 

Bob de Ligt

Artikel informatie

Leestijd

3 minuten

Onderwerp

Meer artikelen

Goed artikel? Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor u.