Uit onderzoek blijkt dat steeds meer organisaties voor de opslag van bestanden gebruik maken van de cloud. Een mooie ontwikkeling, maar met alleen het faciliteren van een cloudomgeving ben je er nog niet.

Veel transities naar de cloud mislukken

Want hoe organiseer je alle informatie en documentatie binnen je bedrijf? Hoe werk je het beste samen aan documenten en hoe zit het met de toegang en beveiliging hiervan? Dit element wordt vaak onderschat waardoor veel transities ‘mislukken’ of niet opleveren wat men ervan verwachtte. In de praktijk zien wij dit vaak voorbij komen.

Expert in document- en informatiemanagement

Als expert in document- en informatiemanagement worden onze Document Controllers ingezet voor een structurele verbetering van de vindbaarheid, bruikbaarheid en beheersbaarheid van alle informatie in een (project)organisatie. Zij zien dagelijks dat ongestructureerde en onvolledige informatie leidt tot een verlies aan tijd, efficiëntie en kwaliteit. En dat start vaak al met de infrastructuur en procedures rondom de opslag van documenten. Daarom bieden we als Ditio meer.

Wij begeleiden verandertrajecten

Vanuit Ditio Solutions begeleiden we digitale verandertrajecten. Veelal voor technische en/of projectgerichte organisaties. Door onze jarenlange ervaring in de projectwereld samen te brengen met onze kennis van software en IT, bieden we een uniek concept waarbij we acteren op het snijvlak van business en ICT.

Strategie en processen als uitgangspunt

De strategie en processen van een opdrachtgever zijn altijd het uitgangspunt voor onze aanpak. Het doel is deze te ondersteunen en naar een hoger level te brengen. Hiervoor bieden we consultancy, implementeren Apps als SharePoint, Teams, Onedrive en Power BI én ontwikkelen we maatwerk business applicaties met behulp van Microsoft Power Automate.

Verankeren van nieuwe werkwijzen

In het gehele traject werken wij nauw samen met diverse partners waaronder de IT-leveranciers van onze opdrachtgevers. Uiteraard zorgen wij ook voor de noodzakelijke data- en documentmigraties, inhouse trainingen en support. Zo worden nieuwe werkwijzen en processen ook echt goed in de organisatie verankerd.

Kortom, als het gaat om documentatie- en informatiemanagement en digitale verandertrajecten ben je bij Ditio aan het juiste adres. Een keertje vrijblijvend praten? Wij staan voor je klaar.

Ook toe aan verandering? Wij helpen je graag. 

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen als het gaat om documentatie- en informatiemanagement en digitale verandertrajecten? Of wil je gewoon eens sparren over het optimaliseren van je Microsoft 365 omgeving?  Neem dan gerust contact met ons op. Mailen kan naar bob.de.ligt@ditio.nl of bel me op 06-38744049. Ik ben ook op LinkedIn te vinden dus stuur me gerust een connectieverzoek. 

Bob de Ligt

Artikel informatie

Leestijd

3 minuten

Onderwerp

Meer artikelen

Goed artikel? Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor u.