Van stagiair naar Marketeer in 4 maanden: Luke Koppe

Luke Koppe Van stagiair naar Marketeer in 4 maanden

Van stagiair naar Marketeer in 4 maanden

“Oh dan hebben we iemand om koffie voor ons te halen!”

 

“Ik heb nog zat klusjes liggen” of “eindelijk een manager vaatwasser”

 

Allemaal uitspraken die worden gedaan als men hoort dat er een stagiair komt werken. Hoe heb ik de tijd als allereerste stagiair van Ditio ervaren?

 

Vanaf het begin werd ik warm ontvangen door een superleuk team op kantoor. Er werd veel interesse getoond. Het meenemen in alle processen en werkzaamheden, is een goed begin om veel zelf aan te kunnen pakken. Ditio staat namelijk open voor verbetering. Of je nu in het MT zit of stagiair bent die net binnen komt.

 

Zo heb ik het ook altijd ervaren bij Ditio. In het verleden heb ik bij andere bedrijven vervelende ervaringen opgedaan omdat er groot onderscheid werd gemaakt tussen bijvoorbeeld leeftijd of opleidingsniveau. Ik ben van mening dat je daardoor kwaliteit misloopt. Bij Ditio is dit wel anders. Gooi het op, onderbouw het en ga het doen. Die mentaliteit, dat je als stagiair zonder afgeronde hbo-opleiding zulke grote “projecten” mag uitvoeren binnen het bedrijf, is onwijs gaaf.

 

Met de juiste begeleiding kom je heel ver. Maar ik werd soms ook juist even alleen gelaten. Op het moment zelf heb je het niet door, maar achteraf denk je “had ik het nou maar zo gedaan, of was ik nou maar eerder begonnen”. Voor mij was dit de beste manier om te leren. Zo heb ik met mijn leidinggevende een evaluatie gehad waar dit naar boven kwam. Het was voor hem ook niet altijd even makkelijk om mij te laten gaan. Maar uiteindelijk hebben beide partijen hierdoor heel veel geleerd. Het moment dat je zelf beseft wat er verkeerd ging en de volgende keer anders moet, ben je al een stap verder.

 

Mogen proeven van de sfeer binnen Ditio heeft mij persoonlijk laten groeien. De juiste balans tussen formeel en informeel is voor Ditio belangrijk. Hard werken, erbij horen, gezelligheid en binding zijn aspecten die ik heb mogen ervaren. De achterliggende gedachte is natuurlijk dat als hier een goede balans tussen is, het “harde werken” niet voelt als hard werken. En dat men meer over heeft voor het bedrijf.

 

Ik kreeg vaak de opmerking dat ik alles aan mezelf te danken heb. Dat het te maken heeft met mijn persoonlijkheid, dat ik sociaal ben en dat ik assertief ben. Maar zodra hier geen ruimte voor is binnen een bedrijf, kun je nog zo assertief zijn maar kom je nergens… Daarom wil ik iedereen nogmaals bedanken. Ik denk dat het een goede combinatie was.

 

Ik denk dat het voor Ditio ook zeker een compliment is dat ik in zo’n korte tijd van stagiair naar marketeer ben gegroeid binnen het bedrijf.

 

En oja, dat koffie halen doen we allemaal. Net als de vaatwasser inruimen!

 

Luke Koppe

Artikel informatie

Leestijd

3 minuten

Onderwerp

Meer artikelen

Goed artikel? Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor u.