Zorgen voor elkaar binnen de projectbeheersingketen

Zorg voor elkaar. Let op elkaar.

Zo sloot onze president zijn toespraak gisteren af. En dat heeft me “aangezet”. Want dit vraagt iets anders dan “business as usual”. Maar wat dan? In het licht van het Ditio DNA wordt inclusiviteit nog belangrijker! We moeten het samen doen. En dan niet ieder bedrijf voor zich. Om deze situatie maximaal het hoofd te bieden zullen we elkaar moeten opzoeken en de strijd samen, als onderdeel van de keten, moeten aangaan.

 

Wat dat volgens mij zou moeten gaan betekenen? 

Ik zie voor me dat de komende periode klanten, advies- en detacheringsbureaus, ZZP-ers en elke andere schakel in het Project beheersingslandschap elkaar opzoeken. Over de grenzen van het eigenbelang, de concurrentie positie of het winstbejag heen samenwerking zoeken met als voornaamste doel oog te houden op onze mensen. Samen hen, ons, door deze periode heen helpen.

 

Hoe kunnen we elkaar helpen?

Dat het ziekteverzuim de komende periode omhoog zal gaan lijkt een gegeven. Dat er misschien mensen langdurig weg zullen vallen (om maar niet aan het ergste scenario te denken) ook. Dat gaat impact hebben op onze bedrijven. Op het efficiënt functioneren – net als dat thuiswerken dat kan hebben – op de cash-flow en op de winstgevendheid.

 

In deze periode moeten we elkaar helpen. Capaciteit en kennis aan elkaar te beschikking stellen; waar bij het ene bedrijf misschien een overcapaciteit ontstaat omdat er een project uitgesteld wordt kan een ander een tekort hebben door ziekteverzuim. Of waar bij het ene bedrijf thuiswerken vanzelf gaat kan dat bij een ander bedrijf heel moeizaam verlopen. Dan kunnen we kennis en ervaring delen, elkaar helpen bij  het opzetten – of inrichten van systemen, tooling. Waar ZZP-ers in de problemen dreigen te komen zouden we ze kunnen aanhaken, al dan niet weer in dienst nemen. 

 

Wat voor mij als een paal boven water staat is dat als we het NIET samen gaan doen, de gevolgen voor individuen die ons lief zijn, vele malen groter zullen zijn.

 

Maar wat voor mij ook als een paal boven water staat is dat al de gaande ontwikkelingen ook weer nieuwe KANSEN scheppen. Op het intermenselijke vlak want ondanks alle onzekerheid zal de oproep naar elkaar om te zien een positieve impact hebben. Laten we ons op die nieuwe kansen focussen!

 

Hoe?

Dat is altijd een lastige maar mag ik mijzelf en Ditio dan belasten met de coördinatie? Dus … Ben je, net als Ditio en Advando, actief in de wereld van Projecten, project beheersing en:

  • Heb je als bedrijf capaciteitsproblemen – of juist overschot
  • Ben je ZZP-er, of zit je nu misschien al zonder werk
  • Ben je een concurrent van Ditio en sta je open voor samen

 

Neem dan contact met mij op. Samen staan we sterk, samen kunnen we ons hier doorheen vechten! Luctor et Emergo.

 

Henk Brouwer

henk.brouwer@ditio.nl

Artikel informatie

Leestijd

3 minuten

Onderwerp

Meer artikelen

Goed artikel? Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor u.