Project dashboards in Power BI

Jelte Smits

Business Consultant

Breng uw projectdata tot leven

Veel (project)organisaties willen de stap maken naar data gedreven werken. Maar hoe doe je dat met een berg aan verschillende tools & systemen die allerlei data genereren? Met een Ditio project dashboard in Power BI brengt u uw projectdata tot leven. Eén visueel en interactief dashboard waarin vooraf vastgestelde KPI’s en projectrisico’s actiegericht inzichtelijk worden gemaakt. Gemakkelijk te delen met uw projectteam. Sturen op data en het verbeteren van prestaties wordt zo wel heel gemakkelijk.

Wij kennen de wereld van projecten en IT

Vanuit onze jarenlange ervaring in de wereld van projecten weten wij veel van projectmanagement, document- en informatie management en project controls. Dus ook van de diverse systemen waarmee bedrijven en projectteams werken. Inmiddels is Ditio Solutions expert in o.a. het Microsoft 365 Platform en bieden wij diverse project oplossingen voor bedrijven waaronder het realiseren van dashboards in Microsoft Power BI.  

Van Excel sheet naar visueel dashboard

In de praktijk zien we dat data bij (project)organisaties vaak verspreid staat over meerdere plekken. De projectplanning staat bijvoorbeeld in Primavera P6 of MS Projects, budgetten en kosten in SAP, document management in SharePoint of Aconex en de uren in Exact. Rapportages blijven steken in Excel sheets. Niet verwonderlijk dat veel bedrijven moeite hebben met het realiseren van data gestuurd werken. Dat is nu precies onze expertise.   

In 5 stappen uw eigen project dashboard

Inzicht in uw project KPI's en risico's waaronder

Sturen op project KPI's en risico's

Wij gaan graag met u in gesprek om inzichtelijk te krijgen op welke project KPI’s en risicos u wilt sturen, wat u inzichtelijk wilt hebben in het dashboard en voor wie het bedoeld is. We bekijken samen waar & hoe vaak de data hiervoor opgehaald moet worden, welke relaties we moeten leggen en welke actionable triggers ingebouwd moeten worden. Het uiteindelijke dashboard moet makkelijk te interpreteren zijn en helder laten zien op welke onderdelen eventueel actie nodig is. Op basis van deze sessie ontvangt u van ons een voorstel en kostenindicatie.  

Afbeelding Power BI dashboard 2

Bouw van uw project dashboard

Op basis van de eerdere sessie(s) kunnen wij aan de slag met het ophalen en gereed maken van de data voor Power BI. Hiervoor creëren wij diverse dataflows en wordt de data automatisch met vooraf bepaalde intervallen worden opgehaald. Zo werkt u altijd met actuele gegevens*. Met behulp van diverse datasets bouwen we het uiteindelijke dashboard. Na een aantal feedback sessies leveren wij het uiteindelijke project dashboard op.  

*Mocht dit onverhoopt bij bepaalde bronnen (nog) niet mogelijk zijn, kunnen wij na oplevering het dashboard onderhouden en op afgesproken momenten het dashboard voor u bijwerken met de laatste data.  

Daarom Ditio Solutions

Boek nu een vrijblijvende demo

Weten wat Ditio Solutions met Power BI voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende demo of kennismaking. 

Jelte Smits

Business Consultant

jelte.smits@ditio.nl